Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΚΕΔΕ: Aναγκαία η αύξηση των κονδυλίων για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική, μετά και τις σχετικές προειδοποιήσεις από το υπουργείο Υγείας ότι το φαινόμενο θα έχει έξαρση μέσα στον Αύγουστο.

Με αφορμή τον διπλασιασμό των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα μας αλλά και την εμφάνιση περιστατικού στην Ηλιούπολη, η ΚΕΔΕ καλεί με ανακοίνωσή της, την Περιφέρεια Αττικής να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε ότι αφορά την προστασία των πολιτών. Υπενθυμίζει ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα απάντηση από πλευράς Περιφέρειας Αττικής, στις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ότι έχει διαθέσει μόλις 8.625 ευρώ το χρόνο, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλης τονίζει ότι «όλα δείχνουν ότι το ζήτημα χρήζει επισταμένης και εξειδικευμένης αντιμετώπισης σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό». Επίσης, ζητά να αυξηθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ζητήματος κυρίως μέσα στις πόλεις.