Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Καβάλα: Ποινική δίωξη σε δικαστικό υπάλληλο που έπαιρνε λεφτά για να «επηρεάζει» δικαστές



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας, σε βάρος δικαστικού υπαλλήλου, που υπηρετεί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας και κατηγορείται για απάτη σε βάρος πολιτών.

Ο υπάλληλος φέρεται να έχει πάρει μεγάλα χρηματικά ποσά ώστε να παρέμβει για τη θετική έκβαση δικαστικών υποθέσεών τους.

Η δράση τους δεν ήταν άγνωστη ωστόσο επί σειρά ετών δεν υπήρχε κάποια καταγγελία σε βάρος του. Πλέον υπάρχουν επτά μηνύσεις-καταγγελίες από εξαπατημένους πολίτες οι οποίοι υποστηρίζουν πως του έδωσαν χρήματα για να μεσολαβήσει σε δικαστικούς λειτουργούς και να επηρεάσει τις αποφάσεις τους. Ο κατηγορούμενος δεν έχει δώσει σημεία ζωής του τελευταίους μήνες ούτε και προσήλθε να καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από το Πταισματοδικείο Καβάλας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός», που δημιουργεί –όπως είπε– τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος», τόνισε επικαλείτο ακόμα και ανωτέρους δικαστικούς λειτουργούς, φτάνοντας μέχρι τους προέδρους Εφετών και τον Άρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατηθέντα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει επηρεάζοντας την έκδοση των αποφάσεων. Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη, γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα προς την κοινωνία». Ωστόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας Δημήτρης Μπακόλας, αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν η προκαταρκτική εξέταση και η ανάκριση, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Τις επόμενες μέρες η Εισαγγελία αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και αν και πάλι ο δικαστικός υπάλληλος δεν εμφανιστεί να καταθέσει, αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος, δεν αποκλείεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής. Τα ίχνη του δικαστικού υπαλλήλου έχουν εξαφανιστεί από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σε ιδιωτική κλινική της Θράκης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ