Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καβάλα: Μητέρα κάλυπτε τον γιο της που έκλεβε εκκλησίες



Με το αυτοκίνητο της μητέρας του πήγε διαδοχικά σε δύο χωριά της Καβάλας και διέρρηξε δυο εκκλησίες μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, ένας 30χρονος. Στην δεύτερη προσπάθειά τους έγιναν αντιληπτοί και, για να εξασφαλίσουν άλλοθι, η 57χρονη μητέρα κατήγγειλε… κλοπή του αυτοκινήτου της!

Οι δύο απόπειρες κλοπής που έγιναν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου του 2016, απέτυχαν καθώς οι δράστες δεν πρόλαβαν να κλέψουν κάτι από τους ναούς. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, όταν οι κάτοικοι του χωριού τους είδαν και κάλεσαν αστυνομικούς, έσπευσαν να εξαφανιστούν εγκαταλείποντας το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Μόλις η… στοργική μητέρα έμαθε από τον κανακάρη της τα καμώματά του, πήγε σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και ισχυρίστηκε ότι κάποιος της είχε κλέψει το αυτοκίνητο για να τον καλύψει.

Έστω και μετά από εννέα μήνες, οι απόπειρες εισβολές στις εκκλησίες εξιχνιάστηκαν από τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Παγγαίου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 30χρονου για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, περιλαμβάνει και την 57χρονη, η οποία κατηγορείται για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση. Την προανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια Καβάλας που αναζητά και τον δεύτερο δράστη.