Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κατατέθηκε στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο "φωτιά" για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης



Πρίν από λίγο κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο των σκληρών προαπαιτούμενων, προκειμένω να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όγκος του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή, ξεπερνά τις 7.000 σελίδες, ενώ ο «κόφτης»- ο προληπτικός μηχανισμός- δεν περιλαμβάνεται στον βασικό «κορμό» του, αλλά σε τροπολογία, που θα κατατεθεί μαζί με το νομοσχέδιο.

Αρχικά, πηγές ανέφεραν ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε το κείμενο να περιλαμβάνει και τον περίφημο «κόφτη» δημοσίων δαπανών, ωστόσο τελικά κατατέθηκε χωρίς αυτόν, ο οποίος θα έρθει αργότερα ως τροπολογία, πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής.

Εξηγούν ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφία αφορά τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και πως το «βασικό σώμα» του νομοσχεδίου με τους έμμεσους φόρους και τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι περίπου 300 σελίδες. 

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των προωθούμενων διατάξεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα ξεκινήσει αύριο και θα συνεχιστεί την Παρασκευή, ενώ Σάββατο και Κυριακή θα γίνει η συζήτηση και ψήφισή τους στην Ολομέλεια.