Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κάνατε λάθος στη δήλωση του ΕΝΦΙΑ; Έτσι θα το διορθώσετε



Τη δυνατότητα να διορθώσουν παραλείψεις και λάθη στα στοιχεία των ακινήτων τους που φούσκωσαν τον λογαριασμό του φετινού ΕΝΦΙΑ θα έχουν τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι.

Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών – διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το 2017 θα είναι διαθέσιμη στους φορολογουμένους µέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στον λογαριασμό κά- θε φορολογουμένου στο Taxisnet (www.aade.gr).

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του. Οπότε όποια λάθη έχει εντοπίσει, μπορεί να τα διορθώσει µε την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, η οποία συνοδεύεται µε πρόστιμο 100 ευρώ.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί µε ηλεκτρονικό μήνυμα µέσω του Taxisnet να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (συμβόλαια κ.λπ.) στην Εφορία και συγκεκριμένα στο τμήμα εισοδήματος προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.