Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Με ελικόπτερο οι απεγκλωβισμοί σε Μπούρτζι και Λευκαντί



Αγώνα δρόμου για τον απεγκλωβισμό ατόμων και την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Θάλεια γίνεται στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών.

Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Το μόνο θετικό σημάδι είναι ότι έχει σταματήσει βροχή.

Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων: Ελπίζουμε να μην έχουμε και τρίτο νεκρό

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια μίλησε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

«Ήδη έχουν καταγραφεί δύο νεκροί ένας άνδρας 85 χρονών και μία γυναίκα 86 χρονών που έμειναν σε διαφορετικά σπίτια, εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε στο ΑΠΕ, προσθέτοντας ότι «αναζητούμε έναν ακόμη και ελπίζουμε να μην είναι ο τρίτος νεκρός».