Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ισόβια στην 27χρονη που σκότωσε τον γείτονά της στην Κρήτη



Αμείλικτο ήταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου απέναντι στην 27χρονη χρήστη ναρκωτικών που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν 35χρονο Αλβανό γείτονά της στην περιοχή του Ξηροποτάμου, επειδή της συνέστησε να σταματήσει να κάνει φασαρία.

Χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, το δικαστήριο της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και τεσσάρων ετών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα που υποστήριξε ότι δεν είχε το ακαταλόγιστο, αλλά είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

 

Η νεαρή δολοφόνος είχε αφεθεί ελεύθερη με τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης καθώς είναι και οροθετική. Λίγους μήνες μετά, είχε συλληφθεί μαζί με έναν επίσης οροθετικό φίλο της, όταν παρέσυρε με αγγελία σε εφημερίδα έναν κάτοικο Ηρακλείου σε ερωτική συνεύρεση με αμοιβή 50 ευρώ. Την ώρα της συνεύρεσης, όμως, εμφανίστηκε ο σύντροφός της που επιτέθηκε στον άνδρα, τον χτύπησε και τον υποχρέωσαν με την απειλή μαχαιριού να βγάλει 500 ευρώ από ένα ΑΤΜ και να τους τα δώσει.

Η δίκη σημαδεύτηκε από την συγκινητική κατάθεση της χήρας του δολοφονημένου 35χρονου, που δήλωσε πως έμεινε μόνη χωρίς στήριγμα με την 7χρονο κόρη της και ένα και αναγκάστηκε να φύγει για τη Γερμανία, όπου ζει μόνιμα. Η κατηγορουμένη ζήτησε συγνώμη που της στέρησε τον σύζυγό της, αλλά λίγο αργότερα προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος της!