Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ισοβια



Κρήτη: Ισόβια στον πατέρα που μαχαίρωσε θανάσιμα τον γιο του ανήμερα Χριστουγέννων το 2020

Παραμένει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 59χρονο πατέρα ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τον 27χρονο σήμερα γιο του, δολοφόνησε τον άλλο του γιο, 26 ετών, στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Στον αδελφό του θύματος, που επίσης πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για απλή συνέργεια.



«Έσπασε» τα ισόβια ο 44χρονος πρωταγωνιστής της δολοφονίας 69χρονης στην Κρύα Βρύση

Σε κάθειρξη 19 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 44χρονος «πρωταγωνιστής» φονικού επεισοδίου, που διαδραματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κρύα Βρύση Πέλλας, όταν άνοιξε πυρ με την κυνηγετική καραμπίνα του, τραυματίζοντας θανάσιμα μια 69χρονη, γιαγιά μιας 28χρονης, την οποία ο δράστης «πολιορκούσε» ερωτικά.



Τέσσερις φορές ισόβια στον Κώστα Πάσσαρη

Τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή 71 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Κώστα Πάσσαρη, κρατούμενο σε ρουμανικές φυλακές, για όλα τα κακουργήματα που του καταλογίζονται ότι διέπραξε το 2001. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις ανθρωποκτονίες, για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών, δύο ληστείες και μία αρπαγή.

 

Ισόβια στους δύο πλέον υψηλόβαθμους ηγέτες των Ερυθρών Χμερ που είναι ακόμη εν ζωή

Οι δυο πλέον υψηλόβαθμοι ηγέτες των Ερυθρών Χμερ που είναι ακόμη εν ζωή καταδικάστηκαν στην Καμπότζη σε ποινή φυλάκισης για γενοκτονία, κατηγορία την οποία αποδέχθηκε για πρώτη φορά το διεθνές δικαστήριο 40 χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ που προκάλεσε τον θάνατο 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.



Σκότωσε στο ξύλο τον δίχρονο γιο του, στον οποίο έδινε σκληρά ναρκωτικά

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 31χρονος έμπορος ναρκωτικών, που σκότωσε στο ξύλο τον γιο του, στον οποίο έδινε σκληρά ναρκωτικά. Το περιστατικό συνέβη στις 15 Δεκεμβρίου του 2017 σε διαμέρισμα του Νόρθαμπτον, με την απόφαση του δικαστηρίου να ανακοινώνεται χθες.