Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ηχηρό «καπέλωμα» στον Αλέξη Χαρίτση από Παππά, Τζανακόπουλο, Πολάκη



Οταν ο Αλέξης Χαρίτσης ορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα υπουργός Εσωτερικών, διαδεχόμενος τον Πάνο Σκουρλέτη, και στη συνέχεια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, πολλοί είχαν σπεύσει να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για τη νέα φρουρά που βγάζει στο προσκήνιο ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με Εφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο και άλλους.

Κάτι παραπάνω από 100 ημέρες από τις εκλογές και τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης δείχνει να έχει παρασυρθεί από το vertigo στο οποίο βρίσκεται συνολικά η αξιωματική αντιπολίτευση. Το πρόβλημα μάλιστα είναι διπλό, καθώς εντοπίζεται τόσο στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής όσο και των εσωκομματικών ισορροπιών, για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ένα αριστερό κόμμα ή θα μετεξελιχθεί σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ προσωποποιούνται στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, ο οποίος φαίνεται να λειτουργεί περισσότερο σαν οργανωτικός υπεύθυνος παρά ως εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω δείχνοντας εξωστρέφεια.

Εμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρούν ότι η άσκηση της επικοινωνιακής πολιτικής της Κουμουνδούρου είναι πλέον αποκλειστική υπόθεση του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ενώ το... κερασάκι στην «τούρτα» είναι ο Παύλος Πολάκης, πρόσωπα τα οποία δεν «περνούν» σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, λόγω του «αντιαισθητικού» τους λόγου. Οπως συζητούν μάλιστα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, ο κ. Πολάκης ήταν από τις βασικότερες αιτίες της μεγάλης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως παρατηρούν πολλοί, αναλώνεται πλέον σε καθαρά επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις και χειρισμούς, κοιτώντας προς την οργανωτική δομή της Κουμουνδούρου και όχι προς την επικοινωνία με τους πολίτες. Ενδεικτικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχει πάρει πάνω του το ηλεκτρονικό εγχείρημα isyriza.gr, λειτουργώντας περισσότερο σαν υπεύθυνος νέων τεχνολογιών ή γραμματέας του κόμματος, παρά ως εκπρόσωπος Τύπου.

«Το σύνθημα “πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου” το εννοούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπόθεση μόνο της ηγεσίας, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται την ανάγκη συμπόρευσης μαζί μας για να πυκνώσουν οι γραμμές αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για να διαμορφώσουμε μια διαφορετική, προοδευτική πορεία για τη χώρα», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, με όσα ανέφερε να ταιριάζουν περισσότερο στον γραμματέα του κόμματος παρά στον εκπρόσωπο Τύπου.

Λέτε να αποτελέσει την έκπληξη στο διαφαινόμενο αδιέξοδο για τη θέση του γραμματέα, τελικά, και όλα να είναι σχεδιασμένα, ή όντως έχει «καπελωθεί» από την ασπόνδυλη δομή του ΣΥΡΙΖΑ και τους συγκεχυμένους ρόλους; Το μέλλον θα δείξει.

Πηγή κειμένου: 

parapolitika