Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Βουλή θα «ντυθεί» στα χρώματα του Gay Pride



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής, το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου, θα φωτιστεί το ελληνικό κοινοβούλιο στα χρώματα του Gay Pride, στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride, που λαμβάνει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, στο Σύνταγμα.

Η παρέλαση ξεκινάει στις 7 μ.μ. και το σλόγκαν του Athens Pride 2018 είναι «Παρούσα» και η αφίσα είναι ένα κολάζ διαφορετικών προσώπων που σχηματίζουν ένα και πολυμορφικό, προβάλλοντας πραγματικότητες που βιώνουν LGBTQI άτομα στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποφάσισε το κοινοβούλιο να φωτιστεί στα χρώματα του Gay Pride, που είναι τα χρώματα του Ουράνιου τόξου, αλλά και με το σήμα του ελληνικού Gay Pride που είναι η Ακρόπολη βαμμένη στα χρώματα του ουρανίου τόξου.

Εκτός από τη Βουλή, χορηγοί στο φετινό gay pride είναι το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή επιτροπή στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι πρεσβείες της Αυστραλίας της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ, αλλά και το ίδρυμα Ωνάση και το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως θέλουν αρκετούς βουλευτές να μην βλέπουν με καλό μάτι αυτήν την πρωτοβουλία και να ετοιμάζονται να αντιδράσουν.