Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Τερέζα Μέι αποχωρεί από την θέση της αλλά όχι από την πολιτική



Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τη βουλευτική έδρα της στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την αποχώρησή της από την πρωθυπουργία.

 

Η Μέι παραιτήθηκε μεν από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, δίνοντας την εκκίνηση για την κούρσα της διαδοχής της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική. «Πράγματι, θα παραμείνω εδώ και θα συνεχίσω να είμαι μέλος του κοινοβουλίου για την εκλογική περιφέρειά μου», είπε η Τερέζα Μέι, απαντώντας σε βουλευτές που τη ρώτησαν για τα σχέδιά της για το μέλλον.

 

Μέι: Θα κρατήσω τον λόγο μου

Επιπλέον, η Μέι απέρριψε το ενδεχόμενο να παραμείνει πρωθυπουργός μετά τα τέλη Ιουλίου, όταν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκλογή του νέου ηγέτη του κόμματος των Συντηρητικών, πρόσωπο που θα τη διαδεχθεί και στην ηγεσία της κυβέρνησης. «Εδωσα τον λόγο μου στο κόμμα μου σχετικά με το τι θα πράξω και θα τηρήσω τον λόγο μου», δεσμεύθηκε η Μέι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Στην κούρσα της διαδοχής της Τερέζα Μέι έχουν μπει 10 υποψήφιοι. Ως φαβορί εμφανίζεται ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ ανάμεσα στους διεκδικητές είναι πέντε υπουργοί. Η διαδικασία των ψηφοφοριών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών ξεκινά την Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr