Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η συνάντηση Κουτσούμπα - Τσίπρα και το δώρο στον πρωθυπουργό



Ο ΓΓ του ΚΚΕ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε, "Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από την διαπραγμάτευση".

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο λαός έχει μόνο να περιμένει «νέα μνημόνια, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, νέες ρυθμίσεις τις οποίες τις πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ματώνει, άρα η πάλη του είναι η μόνη διέξοδος σε αυτήν την κατάσταση»

«Δεν πρέπει κανείς να ακούει τα μεγάλα λόγια για την ανάπτυξη, η όποια ανάπτυξη - αν έρθει - θα είναι αναιμική και θα αφορά το ολιγοπώλια και ο ελληνικός λαός πάλι θα ματώνει για τα πλεονάσματα και για τα κέρδη των λίγων» επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «οι όποιες συζητήσεις για τα φορολογικά διεξάγονται αυτές τις ημέρες, κρύβουν την ουσία, την βάση της εξαθλίωσης που ζει ο λαός μας. Αυτό είναι το δάσος και δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο με τα μεγάλα λόγια για την ανάπτυξη».

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, o Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι για το ΚΚΕ «εξακολουθεί να είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής». «Ως ΚΚΕ μιλάμε για μια Κύπρο ενιαία, ένα κράτος και όχι δύο, κοινή πατρίδα για όσους ζουν στην Κύπρο, με ενιαία κυριαρχία, χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες. Χρειάζεται να αναφέρεται ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και να δοθεί τέλος στο αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων» υπογράμμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Κατά την είσοδό του στο πρωθυπουργικό γραφείο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ προσέφερε στον πρωθυπουργό το βιβλίο «Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη συμφωνία τονίζοντας πως «τώρα προχωράμε μπροστά».