Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η απάντηση του ΓΕΣ για το "Τανκ της Χρυσής Αυγής"



Διευκρινίσεις σχετικά με τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Έθνος της Κυριακής και απεικονίζουν μέλη της Χρυσής Αυγής να ποζάρουν πάνω σε τανκ, έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Πηγές του ΓΕΣ ανέφεραν ότι στις φωτογραφίες παρουσιάζεται το αντιαεροπορικό πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο «έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, βρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη, παρατηρούσαν οι ίδιες πηγές.

Οι επίμαχες φωτογραφίες

Στο Εθνος της Κυριακής δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες στις οποίες νεαροί ποζάρουν με σημαίες της Χρυσής Αυγής πάνω σε άρματα μάχης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρώην μεγαλοστέλεχος της οργάνωσης που υπήρξε πολύ κοντά στους υπόδικους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο, ποζάρει άλλες φορές κρατώντας τη σημαία του συνδέσμου και άλλες δίπλα σε αυτή.

Οπως λέει ο ίδιος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή επειδή απογοητεύτηκε από τη στάση των άλλοτε συντρόφων του, που δεν υπερασπίζονται ανοιχτά πλέον την ιδεολογία του Χίτλερ. ''Μέχρι και το 2012 βλέπαμε στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων φωτογραφίες του Χίτλερ, μας πουλούσαν βιβλία του και ήμασταν ξεκάθαρα ναζιστές'' υποστηρίζει. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για ληστεία που αρνείται και επιμένει ότι παγιδεύτηκε από πρώην συντρόφους του. Μετά την αποχώρησή του από τον σύνδεσμο του Νικου Μιχαλολιάκου άρχισε να μιλάει και να δίνει στο φως άγνωστες φωτογραφίες όπως αυτές.