Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Χριστοδουλίδης: «Απαράδεκτη η παρότρυνση του Χ.Νασράλα για μετακίνηση προσφύγων από τον Λίβανο στην Κύπρο»Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς τις λιβανικές αρχές να επιτρέψουν σε Σύρους πρόσφυγες να μεταβούν από τον Λίβανο στην Κύπρο.

Το κάλεσμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των δηλώσεων του Νασράλα για «άνοιγμα της θάλασσας» προς την Ευρώπη.

Μετά από τις δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ, η Κυπριακή Δημοκρατία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε τρία συγκεκριμένα σημεία για την αποτροπή πιθανών χερσαίων ροών μεταναστών.

Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι, ακόμα και πριν τις δηλώσεις του Νασράλα, είχαν ήδη ληφθεί αυξημένα μέτρα στην Πράσινη Γραμμή, ενώ τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση του Λιβάνου τόσο πριν όσο και μετά τις δηλώσεις του Νασράλα.

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι έχουν δοθεί οδηγίες για την ενίσχυση των ελέγχων σε συγκεκριμένα σημεία με τη συνδρομή συμβασιούχων αστυνομικών και άλλων αρμόδιων μελών.

Τα μέτρα αναμένεται να επαναξιολογηθούν σε νέα σύσκεψη για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης της κατάστασης.