Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Χριστοδουλίδης



Χριστοδουλίδης: «Συνεχίζεται η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα παρά τα τραγικά γεγονότα»

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε σήμερα ότι «δεν πρόκειται να σταματήσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος ”Αμάλθεια”».



Κύπρος: O Σταϊνμάιερ επισκέφθηκε το δημαρχείο της Λευκωσίας

Το Δημαρχείο Λευκωσίας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.

Το Γερμανό πρόεδρο, στην περιήγησή του, στην παλιά Λευκωσία κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής συνόδευαν ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Χριστοδουλίδης και ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.



Τηλεφωνική συνομιλία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ

Μετά την σημερινή δήλωση της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για «συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Κύπρου», ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, με δική του πρωτοβουλία, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέϊ Λαβρόφ.



Κύπρος - Αίγυπτος: Συζητούν για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Κύπρος και Αίγυπτος συζητούν για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας προς ένα από τα τερματικά υγροποίησης της Αιγύπτου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.



Ο Κύπριος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τους Ευρωπαίους για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της ΕΕ, και υπενθύμισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι σε πλήρη αντίθεση με την υποχρέωση της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, για σχέσεις καλής γειτονίας και για ομαλοποίηση των σχέσεών της, έναντι όλων των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακ



Μήνυμα Χριστοδουλίδη: H τουρκική πλευρά δεν είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών

Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία δεν είναι έτοιμες για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ.