Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Χωρίς τις συζύγους, αλλά με... γαρίδες και σφυρίδα το δείπνο στο Προεδρικό - Οι 130 καλεσμένοι για τον Ομπάμα



Τον αριθμό 130 θα προσεγγίσουν οι καλεσμένοι στο δείπνο που θα δοθεί στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα. 

Οι καλεσμένοι θα προσέλθουν στο Προεδρικό άνευ συζύγων, καθώς η Μισέλ Ομπάμα δεν συνοδεύει τον Αμερικανό Πρόεδρο. 

Το μενού 

Το μενού, το οποίο θα επιμεληθούν οι σεφ Στέφανος Τσιαμπαλής και  Θανάσης Σκούρας θα περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Η λίστα των καλεσμένων

 

Στο δείπνο θα παρακαθίσουν στο δείπνο δεκάδες άτομα, όχι όμως και οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βασίλη Λεβέντη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κατάλογος των προσκεκλημένων αριθμεί περί τα 120 – 130 άτομα, εκ των οποίων τα περίπου 40 – 50 είναι της αμερικανικής αποστολής.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το παρών θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας τηλεφώνησε στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να παραστούν στο δείπνο.

Σε έντονο ύφος ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» και «κλειστοφοβική διπλωματία».

Εκτός των πολιτικών αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης που «έφαγαν πόρτα» για το δείπνο, εκτός μένουν επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι -πλην των επικεφαλής της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, Διονύση Τσακνή και Μιχάλη Ψύλλο.

Ακόμη, το παρόν θα δώσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Επίσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν οι διατελέσαντες πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Λουκάς Παπαδήμος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Βασιλική Θάνου και οι πρώην Πρόεδροι Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, Κωστής Στεφανόπουλος, Κάρολος Παπούλιας.

Επίσης, στο δείπνο θα παρακαθίσουν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις και πρυτάνεις πανεπιστημίων.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Θαλασσινά από βραβευμένους Σεφ για το δείπνο του Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο