Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Χίος: Πυρομαχικά βρέθηκαν από λουόμενους σε παραλίαΣτην παραλία των Κάτω Φανών στη Χίο βρέθηκαν πυρομαχικά, πιθανώς μη εκραγέντα, σε ιδιαίτερα μικρό βάθος και… μόλις 100 μέτρα από την ακτή, προκαλώντας φόβο στους λουόμενους.

Τα πυρομαχικά (βλήματα) εντοπίσθηκαν πριν τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από λουόμενο, ο οποίος ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

Έκτοτε ουδέν πρακτικό έχει γίνει για την ανάσυρση και καταστροφή τους, εκτός από την τοποθέτηση από το λιμεναρχείο Χίου σε δέντρα της παραλίας σημειωμάτων στα ελληνικά και στα αγγλικά, που εφιστούν την προσοχή των λουομένων για το επίμαχο σημείο, στο αριστερό άκρο της παραλίας και σε βάθος περίπου 5 μέτρων μέσα στην θάλασσα.

Αρμόδιος εκπρόσωπος της 96 ΑΔΤΕ Χίος, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι γνωστό το θέμα κι έχουν ενημερωθεί σχετικά το Λιμενικό Σώμα για την διαχείριση της παραλίας, καθώς και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μέσω του ΓΕΕΘΑ για την διερεύνηση και ανάσυρση των πυρομαχικών.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι τα συγκεκριμένα πυρομαχικά δεν είναι από τις τελευταίες βολές, που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο στο πρώην πεδίο βολής των Κάτω Φανών, αλλά από παλαιότερες, που σημαίνει ότι τα πυρομαχικά βρίσκονται στην θέση αυτή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.