Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 -

Χειροπέδες σε δύο ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Ο ένας άτμιζε και ο άλλος αρνήθηκε να δεθεί στην απογείωσηΣτα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο επιβάτες πτήσης εσωτερικού, που συνελήφθησαν στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, επειδή αρνούνταν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη του αεροσκάφους πριν από την απογείωσή του.

Ειδικότερα, ο ένας φέρεται να άτμιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο άλλος αρνήθηκε να προσδεθεί με τη ζώνη ασφαλείας. Καθώς αγνοούσαν τις συνεχείς συστάσεις που τους γίνονταν, ο κυβερνήτης έκρινε αναγκαία την αποβίβασή τους, ενώ ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί, που τους συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πρόκειται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για έναν 40χρονο και έναν 24χρονο (ημεδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και παράβαση εντολών κυβερνήτη. Οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Μετά την αποβίβασή τους το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την πτήση του.