Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Χαρίτσης: «Η ραγδαία αύξηση στις τιμές των ακινήτων οδήγησε την κυβέρνηση της Ισπανίας να καταργήσει τη Golden Visa»



Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στα social media, επικροτεί την απόφαση της Ισπανίας να καταργήσει τη Golden Visa.

«Η ραγδαία αύξηση στις τιμές των ακινήτων οδήγησε στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το καθεστώς της Golden Visa. Μην μπερδευτείτε, μιλάω για την Ισπανία και την κυβέρνηση Σάντσεθ. Εκεί κυβερνούν οι Σοσιαλιστές με την Αριστερά βλέπετε», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης.

 
 Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς τονίζει ότι «στην Ελλάδα της δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη η κατοικία έχει μετατραπεί σε ένα ακόμα πεδίο κερδοσκοπίας, η στεγαστική κρίση μετατρέπεται σε κοινωνικό φαινόμενο και ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι τα ενοίκια είναι υψηλά, λόγω της ανάπτυξης, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των νέων δε μπορεί να νοικιάσει ούτε μια γκαρσονιέρα».

Σημειώνει πως η θέση της Νέα Αριστεράς είναι: Κατάργηση Golden Visa, τώρα. Περιορισμός του Airbnb. Προγράμματα για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια με ενεργειακή αναβάθμιση. Πρόγραμμα επιδότησης των νέων ανθρώπων για να αποκτούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγη.