Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΓΣΕΕ σε Παυλόπουλο: Η καθίζηση των μισθών δεν μείωσε τις τιμές των προϊόντων



Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πραγματοποίησε το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, τόνισαν προς τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα ότι η καθίζηση που υπέστησαν οι μισθοί στα χρόνια των Μνημονίων, «δεν οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των τιμών».
Η συμβουλή του κ. Παυλόπουλου ήταν να συμμετάσχει η ΓΣΕΕ όπου μπορεί, παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί κρίση οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, στην προστασία του κοινωνικού κράτους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος επισήμανε προς τον Πρόεδρο ότι «η πολιτική που έχει ακολουθηθεί έχει επιφέρει μεταξύ άλλων, μεγάλο πλήγμα στη μισθωτή εργασία και αφορά στους μισθούς. Την ανεργία και τους μισθούς.

 

Για μεν την ανεργία είναι ο φόρος αίματος που πληρώνει η μισθωτή εργασία για δε τους μισθούς, έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η καθίζηση των μισθών δεν οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των τιμών».

Ειδική αναφορά έγινε σε επιστημονικές μελέτες που έχει παραθέσει η ΓΣΕΕ «και δεν τις έχει αντικρούσει ο κόσμος της εργοδοσίας», από τις οποίες προκύπτει ότι «οι μειώσεις των μισθών έχουν οδηγήσει σε αύξηση της κερδοφορίας σε μία σειρά επιχειρηματικούς κλάδους». Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο «αυτό πρέπει να διορθωθεί για να αποκατασταθεί μία στοιχειώδης ισορροπία γιατί βεβαίως απαιτούνται και άλλα ζητήματα που αφορούν στη φορολογία. Γιατί η υπερφορολόγηση κυρίως της εργασίας έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση που ακόμη και αυτοί που έχουν εργασία δεν μπορούν να βιοπορίζονται. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ ποτέ δεν υπήρχε στους δείκτες φτώχειας να περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό άνω του 23% είναι σε κατάσταση φτώχειας ενώ εργάζονται και ο κίνδυνος να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας φτάνει μέχρι το 48%».