Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το γράμμα και τα αγαπημένα πρόσωπα του θύματος - Η στυγερή δολοφονία του δικηγόρου ράγισε καρδιές και γονάτισε την οικογένειά του



Δεκάδες συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου ποινικολόγου βρίσκονται συντετριμμένοι στην οδό Ασκληπιού 154, στο τραγικόι σημείο, όπου ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε βάναυσα το βράδυ της μοιραίας Πέμπτης.

Μερικά λουλούδια, πόνος και θλίψη. Εκεί και ο γιος του, ο Νώντας, που δείχνει να είναι «βράχος». Φυσικά, το ξέρει μόνο η ψυχή του…

Μια εικόνα που ξεχωρίζει είναι αυτή από ένα γράμμα, που έχει τοποθετηθεί στην πόρτα του δικηγορικού γραφείου. Ένα γράμμα με λόγια καρδιάς, λόγια αποχαιρετισμού…

Συγκεκριμένα το γράμμα αναφέρει:

«Μιχάλη Ζαφειρόπουλε! Αυτά τα λίγα λουλούδια είναι από εμένα τον Μανώλη που εξήντα χρόνια είμαι στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας! Το Σώμα των Δικηγορικών Συλλόγων πλέον δεν με αμοίβει αλλά κάνει κάτι καλλίτερο! Με ανταμοίβει!! Με αγάπη, σεβασμό.

Μιχάλη Ζαφειρόπουλε κάποτε θα «συναντηθούμε»! Πώς θα με γνωρίσεις; Ακούγοντας τους ήχους κάποιας φυσαρμόνικας που σου άρεσε!«.

Δείτε τις φωτογραφίες 

Μιχάλης ΖαφειρόπουλοςΖαφειρόπουλος

Η φωτογραφία αποτυπώνει τη σύγχυση που υπέστη ο αδελφός του θύματος της στυγνής δολοφονίας, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, μόλις έφτασε στον τόπο του εγκήματος. 

Ο αγαπημένος αδελφός του θύματος σε απόσταση αναπνοής από τις δύο γυναίκες που αγάπησαν όσο τίποτα άλλο το θύμα, προσπαθεί να τους δώσει κουράγιο από τη μία και από την άλλη να συνειδητοποιήσει τι του έχει συμβεί.

Τα δάκρυα του αδελφού του

Ο αδελφός του αδικοχαμένου δικηγόρου, είχε ιδιαίτερη σχέση με το θύμα. Πολλοί μάλιστα έλεγαν ότι η υπερβολική του αγάπη για τον αδερφό του ξεπερνούσε ακόμη και την αγάπη που έτρεφε στα παιδιά του και τη γυναίκα του.

Ηταν συνοδοιπόροι της ζωής τα δύο αδέλφια, όχι μόνο λόγω συγγένειας, αλλά και γιατί ο πατέρας τους, ο αείμνηστος Νώντας Ζαφειρόπουλος, τους είχε αφήσει παρακαταθήκη να είναι πάντα αγαπημένοι και δεμένοι σαν μία γροθιά.

 

Ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, είναι σε διαρκή επικοινωνία με την αστυνομία και βεβαίως σε επαφή με την οικογένεια του αδελφού του προσπαθώντας να μείνει ψύχραιμος, αλλά όπως λέει το στενό του περιβάλλον τα δάκρυά του δεν έχουν σταματήσει λεπτό.

Δεν πιστεύει ακόμη ότι έχασε τον πατέρα του

Αλλο ένα τραγικό πρόσωπο αυτής της στυγνής δολοφονίας που εκφράζει την αγάπη του στον πατέρα του με όποιον τρόπο μπορεί και εμπνέεται, είναι ο πολυαγαπημένος του γιος.

Ο Νώντας Ζαφειρόπουλος έγραψε στο Facebook:

"Θέλω να ευχαριστήσω για τα συλλυπητήριά σας κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, αλλά δεν βρίσκομαι σε θέση να το κάνω...

Χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα, εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.

Έφυγε κάνοντας το λειτούργημα του, γιατί ως τέτοιο έβλεπε την δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Τελικά, ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στη σημερινή κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο, όπως ήταν το όνειρο του.

Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!"

Μάνα και κόρη θρηνούν

Η κόρη του και η γυναίκα του, οι οποίες θρηνούν με το δικό τους τρόπο το πιο αγαπητό μέλος της οικογένειας, τον πατέρα, τον σύζυγο, τον φίλο, τον δικηγόρο, σιγοψιθυρίζουν η μία στην άλλη λόγια αγάπης και συμπαράστασης για να αντέξουν τον απρόσμενο θάνατο του ανθρώπου τους.