Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γονάτισε και έμεινε πάνω από το νεκρό παιδί του στο κρεβάτι



Τα αποτελέσματα της νεκροτομής στα τέσσερα πτώματα, του 46χρονου αρχιφύλακα, δράστη και αυτόχειρα, καθώς και της συζύγου του, του παιδιού και της πεθεράς, αναμένονται από την Ασφάλεια Αττικής, για να φωτιστεί, τυπικά, το σκηνικό του θανάτου και να πέσει οριστικά η αυλαία της φοβερής τραγωδίας που παίχτηκε χτες τα ξημερώματα, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχουν αρχίσει να παίρνουν καταθέσεις από τους συγγενείς των θυμάτων και του δράστη, προκειμένου να διευκρινιστούν τα κίνητρα της τραγωδίας και να κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν πει μέχρι στιγμής, άτομα του περιβάλλοντος της οικογένειας, υπήρχε μια ένταση στη σχέση του αστυνομικού με την πεθερά του σε πρώτη φάση, η οποία όμως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «δηλητηρίαζε» και την σχέση του με την 48χρονη σύζυγό του, με την οποία είχε δεσμό επί χρόνια και παντρεύτηκαν το 2012.

Λίγο μετά τον γάμο απέκτησαν και το κοριτσάκι τους, το οποίο ήταν περίπου 3,5 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συγγενείς του δράστη και αυτόχειρα, λένε ότι η πεθερά του ήταν αντίθετη στο γάμο της κόρης της, γιατρού ρευματολόγου και απαξίωνε διαρκώς τον γαμπρό της.

Επίσης, λένε ότι υπήρχε κόντρα ανάμεσα στον αρχιφύλακα και την πεθερά, επειδή αυτός της ζητούσε να γράψει στην κόρη της το διαμέρισμά της, στον 1ο όροφο, ώστε να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της για να είναι κοντά στο παιδί και αυτό έκανε ακόμα μεγαλύτερη την ένταση που ήδη υπήρχε.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, ήταν με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στην φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996 και στην συνέχεια πήγε στο σπίτι του, καθώς είχε δύο μέρες ρεπό.

Τι ακριβώς έγινε την μοιραία νύχτα κανείς δεν ξέρει, αφού όλοι πλέον είναι νεκροί.

Οι αστυνομικοί πάντως, με βάση τις μαρτυρίες και τα στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας, εκτιμούν ότι ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι, στον δεύτερο όροφο του πατρικού, τριώροφου σπιτιού της 48χρονης γυναίκας.

Η μητέρα της γυναίκας, που έμενε στον 1ο όροφο, προφανώς, λένε οι αστυνομικοί, άκουσε την φασαρία και ανέβηκε να δει τι συμβαίνει.

Τότε ο 46χρονος πήρε το υπηρεσιακό του πιστόλι και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί.

Από τον τρόπο που βρέθηκαν τα πτώματα και οι βολίδες από τους πυροβολισμούς, εκτιμάται ότι ο δράστης και αυτόχειρας, έριξε πρώτα μια σφαίρα στον τοίχο και ύστερα έστρεψε το όπλο στην πεθερά.

Η σύζυγος, πιθανολογείται, ότι προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά την πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο σφαίρες στον θώρακα και μία στην γνάθο και να πέσει νεκρή.

Αμέσως μετά, ο αρχιφύλακας πυροβόλησε δύο φορές την πεθερά στο στήθος.

Στην συνέχεια, ο δράστης πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν το παιδί και το πυροβόλησε στον κρόταφο. Ύστερα αυτοκτόνησε.

Συνολικά, στο σπίτι βρέθηκαν οκτώ κάλυκες των εννέα χιλιοστών.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τον χρόνο θανάτου φαίνεται ότι ο αστυνομικός παρέμεινε πάνω από το παιδί, ίσως και μιάμιση ώρα και στο τέλος, γονατισμένος μπροστά στο κρεβάτι, έδωσε τέλος και στην δική του ζωή, επίσης με μια σφαίρα στον κρόταφο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, πώς έφτασε στο σημείο αυτό ο 46χρονος, σε αυτή την πράξη και ειδικά στo φόνο του παιδιού, το οποίο, όπως λένε όλοι, υπεραγαπούσε και κάθε μέρα τηλεφωνούσε επανειλημμένα από την δουλειά του για να μαθαίνει τι κάνει.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2011 είχε περάσει από εξέταση στην επιτροπή καταλληλότητας της ΕΛΑΣ, η οποία τον έκρινε απόλυτα υγιή και κατάλληλο να φέρει όπλο και να υπηρετεί στην φρουρά πρώην πρωθυπουργού, ενώ όλοι οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Συγκλονισμένη είναι και η μικρή κοινωνία στο χωριό του 46χρονου αρχιφύλακα, το Πατιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ζει η ηλικιωμένη μητέρα του με τον έναν από τους δύο αδελφούς του.

Πριν από ενάμιση χρόνο πέθανε ο πατέρας του 46χρονου και όπως λένε οι συγχωριανοί, πήγαινε πολύ συχνά για να βλέπει την μητέρα του, τις περισσότερες φορές με την σύζυγο και το παιδί.

Τον περιγράφουν ως καλό και γελαστό άνθρωπο και δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για την τραγωδία.