Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Γεννηματά: «Ένα σχέδιο για την Ελλάδα, ώστε να πάρει ο Ελληνικός λαός τη χώρα του πίσω»



«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η ώρα να καταστρώσουμε ένα σχέδιο πραγματικής ελπίδας».

«Ένα σχέδιο για την Ελλάδα, ώστε να πάρει ο Ελληνικός λαός τη χώρα του πίσω. Στόχος μας είναι να δείξουμε τον εναλλακτικό δρόμο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης. Ένα σχέδιο για πραγματικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος και τη φορολογία, δηλαδή το "σχέδιο Ελλάδα"».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σήμερα στην προσυνεδριακή περιφερειακή εκδήλωση για την Δυτική Ελλάδα, που πραγματοποιείται στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και συμμετέχουν βουλευτές και στελέχη από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Μιλώντας για το «σχέδιο Ελλάδα», η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «οραματιζόμαστε, ένα νέο μοντέλο που θα συνδέει την Ολυμπιακή κληρονομιά με τον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα, την έρευνα και το ευ ζην».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η ιδέα του "προγράμματος Ελλάδα" έχει τις ρίζες της στην Δυτική Ελλάδα και η πρώτη πιλοτική προσέγγιση του σχεδίου ανάπτυξής βασίζεται στα εφόδια που μας δίνει αυτός ο τόπος».

Όπως εξήγησε στην συνέχεια η Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη προς τους συμμετέχοντες στην περιφερειακή συνδιάσκεψη, «η Δυτική Ελλάδα έχει την πιο μεγάλη αναγνωρισιμότητα, λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων, που κινούν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε τέσσερα χρόνια».

Επίσης, ανέφερε ότι «η Δυτική Ελλάδα έχει ίσως τον καλύτερο συνδυασμό αρχαιολογικών θησαυρών, όμορφου φυσικού τοπίου και κλίματος», προσθέτοντας ότι «στον παγκόσμιο χάρτη μοιάζει με το καλύτερα κρυμμένο μυστικό, που μόνο λίγοι ξέρουν».

Ακόμη, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «η Δυτική Ελλάδα έχει την δεύτερη πιο εύφορη παραγωγική πεδιάδα της Ελλάδας, καθώς και τουρισμό που βλέπουμε πόσο μακριά μπορεί να μας πάει αν εφαρμόσουμε ένα σχέδιο, όπως το πετυχημένο της Μεσσηνίας».

Στην συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι «η Δυτική Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει μία σειρά από αθλητικούς οργανισμούς, αθλητικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και αθλητικά ερευνητικά ιδρύματα μεγάλων αθλητικών εταιριών».

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε το παράδειγμα της Αρχαίας Ήλιδας, που όπως είπε, «ήταν το πρώτο προπονητικό κέντρο της αρχαιότητας, με αθλητές από όλο τον “τότε” κόσμο», προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας ένα υπερσύγχρονο νέο προπονητικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας, δίνοντας την δυνατότητα σε επενδυτές και εταιρίες από όλο τον κόσμο, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με απτά οφέλη».

Όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «αθλητές από όλο το κόσμο θα συνέρρεαν για να μείνουν, να ζήσουν και να προπονηθούν στα ιερά αθλητικά χώματα» και πρόσθεσε:

«Με αυτό ως βάση, ένα άλλο σύμπλεγμα αποκατάστασης αθλητών θα μπορούσε να χωροθετηθεί σε κάποια άλλη περιοχή, όπως και ένα ερευνητικό κέντρο για αθλητική εταιρία κάπου αλλού κ.ο.κ. Και όλα αυτά κάτω από την Ολυμπιακή φλόγα, την οποία τόσο καλά γνωρίζουμε, αλλά ίσως μέχρι τώρα δεν είχαμε καταλάβει πως η αξία της μπορεί να μεταφραστεί».

Στην συνέχεια η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «το δίκτυο των διαφόρων αυτών Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μπορεί να γίνει σε περιοχές που αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζουν κανένα τουριστικό ή άλλο ενδιαφέρον, περιοχές ξεχασμένες και εσωτερικές, συνδεδεμένες όμως μεταξύ τους».

Στην περιφερειακή συνδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπερειφερεριάρχες Αχαΐας και Ηλείας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Γιώργος Γεωργιόπουλος αντίστοιχα ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, πρώην βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, κομματικά στελέχη κ. α.

Πηγή κειμένου: 

ΑΠΕ - ΜΠΕ