Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Φτιάχνει ο καιρός σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση



Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα  στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο το πρωί θα υπάρξουν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, καθώς και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή οι ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 το πρωί τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν ομίχλες το πρωί, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησοπροβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια, νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.