Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φόνος στου Φιλοπάππου



Την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο δράστη επέβαλαν σήμερα στον 17χρονο, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στη ληστεία και το φόνο του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου, τα μέλη του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων της Αθήνας.

Το έγκλημα είχε λάβει χώρα τον περασμένο Αύγουστο και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για την σκληρότητά του. Ο 25χρονος Νικόλας Μουστάκας έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από ύψος από τον λόφο του Φιλοπάππου, ενώ τον λήστευαν αλλοδαποί. Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία συνολικά άτομα, ο ένας όμως εξ αυτών, 17 ετών, δικάστηκε σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, την οποία παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι οι γονείς του άτυχου 25χρονου, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη δέκα ετών στον ανήλικο κατηγορούμενο, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και χωρίς να δώσει αναστολή στην έφεση.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο 17χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του ακόμα και μετά τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου. Το γεγονός προκάλεσε σοκ και οργή στους γονείς του άτυχου Νικόλα, που ήρθαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Από την πλευρά του, ο ανήλικος υποστήριξε στο δικαστήριο πως σκοπός του ιδίου και των άλλων κατηγορουμένων ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν τον άτυχο νέο. Ακόμη, ο 17χρονος υποστήριξε πως ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της συντρόφου του θύματος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα και δύο Γερμανίδες, οι οποίες είχαν πέσει θύματα ληστείας από την ομάδα των κατηγορουμένων.

Οι δυο νεαρές γυναίκες, που ήρθαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να καταθέσουν στη δίκη, έκαναν λόγο στο δικαστήριο για ιδιαίτερη σκληρότητα των κατηγορουμένων. Μάλιστα, η από τις δυο μάρτυρες είχε φωτογραφίσει τους δράστες και αυτή η φωτογραφία βοήθησε την σύντροφο του Νικόλα να τους αναγνωρίσει.