Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Φώφη: Αν ο Τσίπρας έχει χάσει τη δεδηλωμένη να μας το πει



«Καλώ τον Πρωθυπουργό με τους 153 βουλευτές να αντιμετωπίσει προβλήματα να ψηφίσει τα νομοσχέδια του. Αν έχει χάσει τη δεδηλωμένη να μας το πει», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά «ήξερε τι έχει να αντιμετωπίσει και επέλεξε να πάει σε εκλογές διαμορφώνοντας μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας».

Όπως σημείωσε: «Είναι η απογοήτευση, οι χαμένες προσδοκίες που προκαλούν αυτή την οργή. Ένα κίνημα αποφασισμένων που θέλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Είναι οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά που πρωτοστατούν στις διαδηλώσεις απέναντι στην κυβέρνηση με θυμό και οργή. Η απομόνωση της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη σήμερα με την κατακραυγή από συνταξιούχους, εργαζόμενους, αγρότες και κυρίως νέους», σημείωσε.

Να αποσύρει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό και να αρχίσει διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, κάλεσε, με δήλωσή της, την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες, καθώς παρουσίασε ένα πρόχειρο σχέδιο για το ασφαλιστικό, χωρίς στρατηγική, χωρίς ποσοτικοποιημένoυς στόχους, με το οποίο «στοχοποιεί και εξοντώνει κοινωνικές ομάδες, ευνοεί την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και μετατρέπει τις συντάξεις των νέων γενεών σε φιλοδώρημα». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδομεί το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και οδηγεί σε νέες δυσμενείς παρεμβάσεις για τις συντάξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μοναδική της επιδίωξη να καλύψει το κενό των 2 δισ. που η ίδια δημιούργησε με τις επιλογές της» πρόσθεσε.

«Για άλλη μία φορά λέμε: Πάρτε την πρόταση σας πίσω!» τόνισε, ενώ παρότρυνε την κυβέρνηση να ακούσει την κατακραυγή από όλους τους πολίτες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους νέους ανθρώπους.

«Ξεκινήστε επιτέλους έναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της, χωρίς αποκλεισμούς. Εμείς, με δεδομένη την αντίθεσή μας στις παράλογες απαιτήσεις και νεοφιλελεύθερες εμμονές του ΔΝΤ, καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση, κάθε μέρα που περνάει, απομονώνεται πολιτικά και κοινωνικά και αδυνατεί να δώσει λύσεις» κατέληξε η κ. Γεννηματά.