Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Φεύγει η "Νεφέλη", έρχεται καύσωνας



Η «Νεφέλη», η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, προκαλώντας πολλά και σοβαρά προβλήματα, μας «αποχαιρετά» σιγά - σιγά.

Συγκεκριμένα, ο καιρός από σήμερα το βράδυ θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τη θερμοκρασία να παίρνει την… ανηφόρα τις επόμενες ημέρες.

Αύριο, Παρασκευή (29/06/2018) αναμένονται κάποιες σποραδικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα - και αυτές μέχρι το απόγευμα.

Θεαματική βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο (30/06/2018), με τη μέγιστη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 31 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και στους 30 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Την Κυριακή (01/07/2018) προβλέπονται, επίσης, μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει 33 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και 30 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που εμφανίζουν τα προγνωστικά μοντέλα, είναι πολύ πιθανό από τις 3 Ιουλίου και μετά, η Ελλάδα να μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο «καύσωνα», με θερμοκρασίες που κατά τόπους θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 39 - 40 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι, είναι εξαιρετικά πιθανό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η χώρα μας να «βιώσει» την πρώτη σοβαρή και καλά οργανωμένη θερμή εισβολή από την Αφρική.