Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

θερμοκρασίας



Τρόμος στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών αναμένονται τα επόμενα πέντε έτη

Με το 2018 να εξελίσσεται ως το τέταρτο πιο θερμό έτος στην ιστορία, πίσω από το 2015, το 2016 και το 2017, νέα έρευνα προειδοποιεί ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι πιθανώς θερμότερα, με πιο συχνά και έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα στο εγγύς μέλλον.



Φεύγει η "Νεφέλη", έρχεται καύσωνας

Η «Νεφέλη», η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, προκαλώντας πολλά και σοβαρά προβλήματα, μας «αποχαιρετά» σιγά - σιγά.

Συγκεκριμένα, ο καιρός από σήμερα το βράδυ θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τη θερμοκρασία να παίρνει την… ανηφόρα τις επόμενες ημέρες.



Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο

Χωρίς.. έννοια για τις καιρικές συνθήκες θα σουβλιστεί το αρνί την Κυριακή του Πάσχα (08.04.2018), μιας και ο ήλιος θα “χαμογελάσει” σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθεί και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, κάνοντας το κλίμα άκρως… ανοιξιάτικο.



Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά – Πότε θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).



Ανοδος της θερμοκρασίας και ασθενείς βροχές σήμερα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ομίχλη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.



Δραματική πτώση της θερμοκρασίας μετά τα Θεοφάνια

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης, αρχικά με την εκδήλωση βροχόπτωσης και στη συνέχεια με χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.