Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εξοργιστικές οι εικόνες με τους διαμαρτυρόμενους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (Φωτό+Βίντεο)



Oι προχθεσινές εικόνες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με εκατοντάδες δημοσιογράφους και τεχνικούς των τηλεοπτικών σταθμών να διαμαρτύρονται για το μαύρο που επιδιώκει να ρίξει η κυβέρνηση στα κανάλια, εξόργισαν πολλούς δημοσιογράφους με πολυετή πείρα στην Ενημέρωση.

Η Μαρία Γιαχνάκη, διεθνής ανταποκρίτρια με πολλά χρόνια στο ρεπορτάζ και στα τηλεοπτικά ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook ένα κείμενο με το οποίο στηρίζει τους συναδέλφους της που για πολλά χρόνια ήταν μαζί στη διαδρομή του ρεπορτάζ.

Μάλιστα η ίδια αναφέρει, ότι το θέμα πρέπει να κοινοποιηθεί σε όλα τα ξένα δίκτυα, προκειμένου η τρομοκρατία στην Ενημέρωση να μην περάσει.

Διαβάστε το κείμενο:

Σφίχτηκε η καρδιά μου με τις εικόνες αυτές εξω από το Μαξίμου. Δυστυχώς ήμουν εκτός Ελλάδος για να συμπαρασταθώ στους συναδέλφους μου,που αυτή τη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μούτρα που μεχρι πρόσφατα ζητούσαν τα φλας τους και την προβολή τους μέσα από τις τηλεοπτικές τους κάμερες. Αυτες που ζύγιζαν πολλα κιλά, αυτές που δημιούργησαν προβλήματα στη μέση πολλών απο την πολύωρη αναμονή στα θέματα! Εξω από το Μαξίμου γράφτηκαν σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου με μαύρο μελάνι. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά οτι πρώτα τους ξεζούμισαν σαν δημοσιογράφους και τεχνικούς και μετά τους πέταξαν. Και στο Μαξίμου κλώτσησαν όσους πήγαν να διαμαρτυρηθούν . Δεν βάζω τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς σε άλλο σακούλι από τους άλλους Έλληνες που χάνουν τις δουλειές τους αλλά οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι οι κυβερνήσεις όταν θελουν να εξαθλιώσουν την ενημέρωση (γιατί αυτό κάνουν ) τα νέα δεν είναι καλά. Τα παιδιά αυτά δούλευαν χωρίς ωράρια, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Άφηναν τις οικογένειές τους την ζωή τους κι έτρεχαν στα βουνά, στα χιόνια, στις πυρκαγιές, στους πολέμους, στέκονταν με τις ώρες μεσα στη βροχή, έτρεχαν με 200 για να προλάβουν τα θέματα για τα δελτία ειδήσεων, έκαναν σταρ και μεγάλα ονόματα άλλους δημοσιογράφους, οι τεχνικοί μέσα απο τις λήψεις τους και οι ρεπόρτερ μέσα από τα ρεπορτάζ τους, οι Μοντέρ με τα μαγικά τους χέρια και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι κούριερ υπάλληλοι γραφείου, ασφάλεια μακιγιάζ κλπ.
Έφεραν λεφτά στα κανάλια και στους ιδιοκτήτες, πολλά λεφτά, οταν οι ίδιοι ερχόταν στα θέματα πολλές φορές ούτε με με 5 ευρω στην τσέπη γιατί οι περισσότεροι δεν ήταν ποτέ καλοπληρωμένοι και σήμερα ολοι αυτοί που επιβίωσαν από την προσφορά αυτών των ανθρώπων, τους κλωτσούν επιδεικτικά! Ντροπή ! Είμαι μαζί με τους συναδέλφους μου και τους στηρίζω σε αυτόν τον αγώνα της επιβίωσης και της προσπάθειας να μείνουν ανοιχτά τα κανάλια τους είτε με αυτούς τους ιδιοκτήτες είτε με νεα σχήματα. Κανένα κανάλι κλειστό. Η δημοκρατία χρειάζεται την πολυφωνία. Οι εικόνες αυτες θα ταξιδέψουν σε όλα τα ξένα δίκτυα! Promise. ( οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Μπίρη).