Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Εξεταστική Επιτροπή – Β.Κόκκαλης: «Η δικογραφία των Τεμπών ήρθε μισή – Να λάμψει η αλήθεια»



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε πως «η δικογραφία για τα Τέμπη ήρθε μισή», καθώς όπως υποστήριξε, απουσιάζουν οι απολογίες κατηγορουμένων όπως και έγγραφα που προσκόμισαν οι μάρτυρες.

Ο κ. Κόκκαλης που έλαβε γνώση της δικογραφίας, στην δήλωση του άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι «από την ανάγνωση προκύπτει η ανάγκη κλήτευσης ουσιωδών μαρτύρων» και πρόσθεσε ότι «προκύπτει από τις μαρτυρίες στελεχών του ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι ο Κώστας Καραμανλής ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής είπε ότι «θα αξιολογηθούν τα στοιχεία, είμαστε υποχρεωμένοι να τα συγκεντρώσουμε όλα».

«Ζητάμε το αυτονόητο, να κληθούν ουσιαστικοί μάρτυρες όπως είναι οι Γεννιδουνιάς, Τσαλίδης, Κατσούλης και Τριαντόπουλος», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «ζητάμε να λάμψει η αλήθεια, να μας δοθεί η δυνατότητα να πούμε την αλήθεια στην κοινωνία».

Ολόκληρη η δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη

«Δικαιολογημένα η κοινωνία θεωρεί ότι από την εξεταστική επιτροπή δεν θα προκύψει κάτι για ευθύνες πολιτικών προσώπων ούτε μάρτυρες εκλήθησαν ουσιαστικοί αλλά σταμάτησε τις εργασίες χωρίς να έχει έρθει η δικογραφία.

Από την αναγνωση της δικογραφίας προκύπτει η ανάγκη κλήτευσης ουσιωδών μαρτύρων, διότι προκύπτει ότι ο Κώστας Καραμανλής προκύπτει ότι ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις ανώτατων στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ερ: Ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή;

Θα αξιολογηθούν και θα προκύψουν, είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία για να το κάνουμε αυτό πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα, δεν μας έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Ζητάμε το αυτονόητο να κληθούν οι ουσιαστικοί μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτορπή, Γεννιδούνιας, Τσαλίδης, Κατσούλης, Τριαντοπουλος

Ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να πούμε την αλήθεια στην κοινωνία, να λάμψει η αλήθεια.

Η δικογραφία ήρθε μισή απουσιάζουν απολογίες κατηγορουμένων και έγγραφα που προσκόμισαν οι μάρτυρες. Ζητάμε το αυτονόητο να δοθεί η δυνατότητα να ψάξουμε την αλήθεια να δοθεί η δυνατότητα να ψάξουμε ποιος έδωσε την εντολή για μπαζωμα στα Τέμπη και αν έρθουν να καταθέσουν ουσιαστικοί μάρτυρες».