Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Εξαδάκτυλος: Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού ήρθε με κλειστά σχολεία



Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας ότι η σταθεροποίηση των κρουσμάτων ήρθε όταν έκλεισαν τα σχολεία.

«Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση...Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία», εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος μέσα από την πρωινή εκπομπή του OPEN, διευκρινίζοντας ότι «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι το ιατρικό προσωπικό έχει αρχίσει να εξαντληθεί, «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους», με τον αριθμό των διασωληνωμένων να μειώνεται με αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που ενδέχεται να υπάρξει στις γιορτές θα φανεί σε 15 ημέρες, ενώ για την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό».