Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Έβρος: Συνελήφθησαν δύο διακινητές προσφύγων που μετέφεραν 16 άτομα



Στη σύλληψη δύο διακινητών προσφύγων, οι οποίοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με δύο αυτοκίνητα συνολικά 16 άτομα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 38χρονος Πακιστανός και ένας 47χρονος Αλβανός, μετέφεραν 14 υπήκοους Πακιστάν, έναν από τον Μπανγκλαντές και έναν από την Ινδία στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Σουφλίου - Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, έκαναν σήμα στάσης στον 38χρονο Πακιστανό, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Εκείνος δεν συμμορφώθηκε με αποτέλεσμα να γίνει καταδίωξη. Ο δράστης εισήλθε στην Εγνατία Οδό, όπου ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι μη μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 47χρονο Αλβανό, διότι, τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα μη μετανάστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.