Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας αύριο στα ΜΜΕΗ ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό πως αύριο Τετάρτη (28/2) θα συμμετάσχει στη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως 16:00, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών.

«Οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε: Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις – Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας – Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια.

Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 12.00-16.00
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην αυριανή στάση εργασίας, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για όλους τους δημοσιογράφους, από τις 12.00 έως και τις 16.00.

Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημ: Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που στο διάστημα αυτό θα καλύψουν την εκδήλωση στα Τέμπη και κάθε άλλη εκδήλωση μνήμης, καθώς και τις απεργιακές κινητοποιήσεις».