Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Ερμού: Έκκληση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να εφαρμοστεί ο νόμοςΟ  Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωση του εκφράζει την αγανάκτησή του για την καταστροφή των εμπόρων της Ερμού, όπως και την αγωνία του για το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη μέση της τουριστικής περιόδου και μία «αποκαρδιωτική εικόνα του εμπορικού κέντρου προβάλλεται στους πολυπληθείς ξένους επισκέπτες της πόλης».

Επίσης, κάνει έκκληση «προς την Πολιτεία να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου και την προστασία τόσο της σωματικής ακεραιότητας όσο και της περιουσίας των πολιτών».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης επισημαίνει ότι «ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας είναι επάνω σε ένα ακυβέρνητο καράβι» και ζητά την αποκατάσταση «του αισθήματος ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, απομονώνοντας ακραίες πρακτικές και συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών:

«Ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας, συνεχίζει να νοιώθει απροστάτευτος και οι αγωνιώδεις προσπάθειες όλων των φορέων της πόλης, για σταδιακή αποκατάσταση του κλίματος ασφαλείας, τελικά έπεσαν στο κενό.
 
Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, καμιά πρόνοια δεν φαίνεται να λαμβάνουν οι αρμόδιοι φορείς, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται κυριολεκτικά περιουσίες συναδέλφων εμπόρων, οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον σε απόγνωση και αγωνιούν κάθε φορά που αναγγέλλονται πορείες και εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για μια ακόμη φορά κάνει έκκληση προς την Πολιτεία να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου και την προστασία τόσο της σωματικής ακεραιότητας όσο και της περιουσίας των πολιτών.
 
Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και των εκπτώσεων, το κόστος που καταγράφεται αφορά αφ’ ενός τις υλικές ζημιές που είναι σοβαρές, αφ’ ετέρου την απώλεια της εμπορικής κίνησης καθώς και την αποκαρδιωτική εικόνα του εμπορικού κέντρου, που προβάλλεται στους πολυπληθείς ξένους επισκέπτες της πόλης.
 
Ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Καφούνης δήλωσε ότι ο Εμπορικός Κόσμος της Αθήνας είναι επάνω σε ένα ακυβέρνητο καράβι και κάνει έκκληση να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποκατασταθεί άμεσα το αίσθημα της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, απομονώνοντας ακραίες πρακτικές και συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται».