Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έρημη πόλη η Αθήνα



Με αεροπλάνα, τρένα, πλοία και αυτοκίνητα οι κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εγκαταλείπουν τις πόλεις τους για τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας αρχίζουν να ερημώνουν καθώς το δεύτερο κύμα φυγής των αδειούχων ολοκληρώνεται.

Χιλιάδες ήταν και σήμερα οι επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μπουν στο πλοία για τα νησιά. Η ταλαιπωρία δεν έλειψε καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για το τραμ, με αποτέλεσμα αρκετοί να φτάνουν στον Πειραιά πολύ νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης του ταξιδιού για να προλάβουν να είναι εγκαίρως στο πλοίο.

Από τον Πειραιά λοιπόν την Παρασκευή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αναχώρησαν 26 πλοία με 31.233 επιβάτες, ενώ από τη Ραφήνα 18 με 8.648 ταξιδιώτες.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, οι οποίοι κατακλείστηκαν από ταξιδιώτες, οι οποίοι επέλεξαν να μεταβούν στον προορισμό τους με… οικονομικό τρόπο. Μέχρι τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 170 έκτακτα δρομολόγια και αναμένεται να αποχωρήσουν 45.000 επιβάτες.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Πολλοί είναι όμως αυτοί που επιλέγουν για τις αποδράσεις τους το αυτοκίνητο. Από χθες μέχρι σήμερα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 91.000 αυτοκίνητα.

Ωστόσο ο καιρός δεν φαίνεται να είναι σύμμαχος των εκδρομέων. Τουλάχιστον για τις επόμενες δύο ημέρες καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις από το βράδυ αναμένεται κακοκαιρία.

Αύριο, σύμφωνα με το Meteo.gr, στα βόρεια οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με όμβρους στα βόρεια, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίζουν προς το βράδυ. Ενώ πτώση θα σημειωθεί στη θερμοκρασία από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.