Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ερευνα για νέο κρούσμα καθυστέρησης πληρωμών από τα ΕΛΤΑ



Νέα «υπόθεση ΔΕΗ» φαίνεται να απασχολεί τα ΕΛΤΑ καθώς, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, τα κρατικά ταχυδρομεία δεν απέδωσαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) χρήματα που εισέπραξαν από εργάτες γης για την αγορά εργοσήμων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής σε σχετική ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, «τα ΕΛΤΑ δεν έχουν αποδώσει στον ΕΦΚΑ χρήματα εργατών γης της Αργολίδας, τα οποία καταβλήθηκαν για την αγορά εργοσήμων κατά τα έτη 2017 και 2018, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εργάτες να φαίνονται ανασφάλιστοι».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γιάννη Ανδριανό, «ο ΕΦΚΑ καλεί τους εργάτες να καταβάλουν κανονικά εκ νέου τις εισφορές τους και όταν πιστωθούν τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ΕΛΤΑ, θα γίνει συμψηφισμός»!

Από την πλευρά των Ελληνικών Ταχυδρομείων, υπόψη των οποίων έθεσαν χτες «ΤΑ ΝΕΑ» την καταγγελία του Γιάννη Ανδριανού, αναφέρθηκε: «Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Τα χρήματα των εργοσήμων έχουν αποδοθεί κανονικά στον ΕΦΚΑ, προς τον οποίο δεν οφείλεται ούτε ένα ευρώ. Αλλωστε, αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσουν και οι ίδιες οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ…».