Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Επιμένουν κοντά στα 75 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου



Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε σήμερα στην αγορά πετρελαίου, με τις τιμές του μπρεντ να κινούνται κοντά στα 75 δολάρια το βαρέλι. Η απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να ρίξουν επιπλέον 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην αγορά δεν έχει προς το παρόν οδηγήσει σε αισθητή αποκλιμάκωση. Και τούτο γιατί υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν θα τηρηθεί στην πράξη ή θα έχουμε μία αρκετά μικρότερη αύξηση της παραγωγής, εξαιτίας των ζοφερών συνθηκών στη Βενεζουέλα και των αντιστάσεων του Ιράν. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ εμφανίζει στις 6:30 ώρα Ελλάδος οριακή αύξηση σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στα 74,78 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται ελφρά στα 68,24 δολάρια το βαρέλι. 

Το επόμενο διάστημα οι επενδυτές θα έχουν να ζυγίσουν από τη μία τις ανησυχίες για έλλειμμα προσφοράς και από την άλλη τους φόβους για κάμψη της ζήτησης, καθώς οι εμπορικές συγκρούσεις και οι γεωπολιτικές εντάσεις κάνουν ήδη αισθητό τον αντίκτυπό τους στην παγκόσμια οικονομία. Μία επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης θα οδηγούσε και σε κάμψη της ζήτησης πετρελαίου.