Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το επικίνδυνο φαινόμενο που θα δημιουργηθεί λόγω κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο



Τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε μεγάλες αλλαγές στο κλίμα με αποτέλεσμα ακραία καιρικά φαινόμενα να εμφανίζονται συχνότερα και να είναι πιο ισχυρά από παλιά.

Όμως δεν είναι μόνο η άνοδος της θερμοκρασίας που πρέπει να μας απασχολεί αλλά το φαινόμενο που θα χτυπήσει τη Μεσόγειο και θα έχει καταστροφικές συνέπειες, σε επίπεδο Αρμαγεδώνα.

Η αύξηση της θερμοκρασίας θα επιφέρει έλλειψη νερού και ερημοποίηση. Το νερό λόγω άνοδου της θερμοκρασίας εξατμίζεται και πηγαίνει στην ατμόσφαιρα και γίνεται βροχή. Μόνο που λόγω θερμοκρασίας πλέον οι βροχές μετατοπίζονται όλο και βορειότερα, προς την κεντρική Ευρώπη. Με αποτέλεσμα να στη Μεσόγειο να έχουμε κάθε χρόνο λιγότερες βροχοπτώσεις και στο μέλλον να παρατηρηθεί το φαινόμενο της ερημοποίησης μεγάλων εκτάσεων.

Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν πρέπει να είναι γενναία και να ενεργοποιηθούν άμεσα, καθώς χρόνος δεν υπάρχει. Και θα πρέπει να εφαρμοστούν από όλους καθολικά, καθώς το κλίμα δεν επηρεάζεται μόνο από εμάς αλλά είναι αλυσιδωτή αντίδραση από όλες τις χώρες.