Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

«Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με την Μαρία Γιαχνάκη



Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με την Μαρία Γαχνάκη στο Ραφιόφωνο Pemptousia.fm. Στη σημερινή εκπομπή φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία κ. Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος σχολίασε την εορταστική ημέρα από την συμπρωτεύουσα. Ακόμα ο κ. Καλαφάτης έκανε αναφορά στην έκθεση με την ψηφιοποίηση των θησαυρών του Αγίου Όρους «Πέρασμα στο Φως» που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επιπλέον, μίλησαν στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη η φιλόλογος κα. Μαρία Καραμπατάκη και ανέλυσε την πρέπουσα εκπαίδευση των νέων της χώρας για την εθνική επέτειο, τους τρόπους διδασκαλίας που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στους μαθητές των ελληνικών σχολείων για τη διδασκαλία των εθνικών και ιστορικών θεμάτων όπως η επέτειος του ΟΧΙ. Ο κ. Μπρέντας Απόστολος μίλησε για το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε με τίτλο «Η Παναγία της Νίκης» που απασχολεί τον πόλεμο του 1940 στα ελληνοαλβανικά σύνορα και ανέλυσε την οπτική του.

Τέλος, ο δημοσιογράφος από το briefingnews.gr Σταύρος Ζαγκανάς μίλησε για το Ημερολόγιο του Μεταξά και για επιστολές φαντάρων που πολέμησαν στο αλβανικό μέτωπο και έστειλαν στις οικογένειές τους.

Στο στούντιο ήταν ο δημοσιογράφος του ope.gr Νίκος Ζαΐμης αναλύοντας τα βασικά θέματα της ημέρας.

Ακούστε την εκπομπή εδώ, η οποία μεταδίδεται κάθε μέρα στις 2 το μεσημέρι: