Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έπεσε τμήμα οροφής πάνω στα θρανία μαθητών στα Ιωάννινα



Τμήμα από την οροφή σχολείου αποκολλήθηκε και κατέληξε στα θρανία σχολικής αίθουσας του 1ου Λυκείου Ιωαννίνων.

Ευτυχώς  από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς αλλά διεκόπησαν τα μαθήματα και το σχολείο έκλεισε.

Μαθητές και γονείς διαμαρτύρονται ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των παιδιών, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες αίθουσες του σχολείου.

likeio-1o-orofilikeio-orofi1_2

Παράλληλα οι μαθητές είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματα και τις επόμενες ημέρες εάν δεν υπάρξει πλήρης έλεγχος των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

«Θέλουμε να υπάρξει μία οριστική λύση για το σχολείο μας. Να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο. Αν αυτό δεν γίνει η αποχή μας θα συνεχιστεί» ανέφερε στο Epiruspost ο πρόεδρος του 15μελους των μαθητών Νίκος Ζαρκάδας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ο έλεγχος από κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των προβλημάτων. 

Θυμίζουν δε ότι και πέρυσι οι μαθητές χρειάστηκε να αποχωρήσουν από τις αίθουσες όταν από την οροφή έμπαιναν νερά με αποτέλεσμα το σχολείο να πλημμυρίσει.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο 1ο Λύκειο έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι του Δήμου Ιωαννινών ενώ το πρωί βρέθηκε στο σχολείο και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας.

likeio-orofi2likeio-orofi3