Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Έως και σε 10 μήνες η εξόφληση των εκκαθαριστικών του 2016



Την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος εξόφλησης των φόρων, που θα βεβαιωθούν με τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Το σχέδιο προβλέπει την παροχή της δυνατότητας σε όσους φορολογούμενους λάβουν υποχρεωτικά χρεωστικά εκκαθαριστικά, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, να εξοφλήσουν τα συνολικά ποσά των οφειλών τους σε 8, 9 ή ακόμη και σε 10 μηνιαίες δόσεις σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ορίζεται ότι το συνολικό ποσό οφειλών που αναγράφεται σε κάθε χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να εξοφληθεί σε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα λήγει την τελευταία εργάσιμη του μήνα που έπεται της έκδοσης του εκκαθαριστικού και η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου 2016.

Δηλαδή ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα είναι ίσος με τον αριθμό των μηνών που θα απομένουν από το τέλος του μήνα εκκαθάρισης της δήλωσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Στο φετινό εκκαθαριστικό θα σημειώνονται 4 φόροι: ο φόρος εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.