Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 -

Ένταση με χρυσαυγίτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Ξυλοδαρμό δημοσιογράφου καταγγέλλει το ΚΚΕΤραμπουκισμούς από μέλη της Χρυσής Αυγής και επίθεση κατά δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το προσφυγικό, καταγγέλλει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Το περιστατικό

Την ώρα που πήγε στο βήμα να μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Παναγιώταρος ξεκίνησαν να τον χειροκροτούν 20 οπαδοί της Χρυσής Αυγής από τα θεωρεία.

Λίγο πιο δίπλα υπήρχαν και υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση και αντεγκλήσεις.

Τελικά με το που άρχισε η ομιλία Παναγιώταρου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΚΚΕ και οι υποστηρικτές θέλησαν να αποχωρήσουν και εκεί ανέβηκαν οι τόνοι μιας και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής τους εμπόδισαν.

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Πέτρος Αναστασιάδης δέχθηκε επίθεση με μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση, ενώ έγινε και άλλη επίθεση σε κάποιον που τραβούσε βίντεο.

Η καταγγελία του ΚΚΕ

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε».

«Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών» προσθέτει το κόμμα του Περισσού στην ανακοίνωσή του «επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

«Για μια ακόμα φορά» τονίζει το ΚΚΕ, «η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο».

«Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους», καταλήγει.