Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένταση και αποχωρήσεις σε σύσκεψη με τον Σπίρτζη στην Κρήτη



Ένταση και αποχωρήσεις είχε η σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και αφορούσε την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Μεσσαράς και το έργο της εκτροπής του Πλατύ Ποταμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δεν έδειξε διάθεση συννενόησης με τους τοπικούς φορείς οι οποίοι κατήγγειλαν τη μη πρόοδο στα έργα και ειδικά για την εκτροπή του Πλατύ Ποταμού. 

Ο κ. Σπίρτζης φάνηκε να εκνευρίζεται και να είναι κάθετος από την αρχή λέγοντας ότι το έργο πρέπει να γίνει μέσω ΟΑΚ, σε κάτι το οποίο δε συμφωνούν οι κάτοικοι.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοτάρχη της Φανερωμένης κ. Γιώργου Θεοδωράκη ο οποίος μίλησε με τρόπο ευθύ στον υπουργό τονίζοντας του ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό από τον προηγούμενο Δεκέμβριο και συγκεκριμένα ανέφερε: "Από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν έχετε παίξει πενιά για το έργο, είμαι 62 χρονών, έχω 5 εγγόνια και δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύετε."

Ο υπουργός φάνηκε ότι δεν είχε να πει κάτι άλλο στους κατοίκους και αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σύσκεψη με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της περιοχής να είναι εξοργισμένοι και να κάνουν λόγο για εμπαιγμό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ β’ ζώνης Πόμπιας κ. Φουσανάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ α’ ζώνης Τυμπακίου κ. Τσιμπραγάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φανερωμένης και μέλος της επιτροπής Φράγματος κ. Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης και πρόεδρος ΤΟΕΒ Αγίας Γαλήνης κ. Φουντεδάκης, εκ μέρους του ΟΑΚ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Καζάσης και ο κ. Αγαπάκης, και ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσαράς κ.Ρολάκης.