Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένταλμα από Γερμανία - Σύλληψη 27χρονου τζιχαντιστή



Στη σύλληψη ενός 27χρονου Ιρακινού, που φέρεται να είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στην Αθήνα, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών αρχών για τρομοκρατία.

Η σύλληψη επιβεβαιώνεται από την ΕΛ.ΑΣ με την διευκρίνηση ότι δεν υπάρχει σε βάρος του καμία κατηγορία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο 27χρονος, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα, από το κινητό του τηλέφωνο, με βάση τα στοιχεία που είχαν δώσει οι γερμανικές αρχές στις αστυνομίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και συνελήφθη πριν από 15 μέρες. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την σύλληψή του κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γερμανικά μέσα και το Euronews, ο Ιρακινός είναι υπόδικος στη Γερμανία για εγκλήματα πολέμου, ενώ αυτό τον καιρό δικάζεται και η Γερμανίδα σύζυγός του, με την κατηγορία ότι άφησε ένα 5χρονο κορίτσι Γεζίντι να πεθάνει από τη δίψα. Ο 27χρονος κατηγορείται από την γερμανική δικαιοσύνη ότι «αγόρασε» το κοριτσάκι Γεζίντι και τη μητέρα του, τις οποίες κρατούσαν μαζί με την γυναίκα του αιχμάλωτες, ενώ ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ το 2015.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr