Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup εκφράζει ο Γερμανός πρόεδρος



«Tρέφω μεγάλο σεβασμό για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζω ότι όχι μόνο ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις αλλά βρήκαν και το δρόμο τους προς το Κοινοβούλιο» τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ, στο περιθώριο της επίσκεψης του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Βερολίνο.

«Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα μπόρεσα πραγματικά να διαπιστώσω ότι δεν έχει αλλάξει μόνο το κλίμα στη χώρα, αλλά ότι υπάρχει πλέον  περισσότερη εμπιστοσύνη για το μέλλον, καθώς και οι αριθμοί έχουν βελτιωθεί».

Αναφορικά με το επικείμενο Eurogroup και σε ερώτηση αν θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία, o ίδιος τόνισε:

«Ένας Πρόεδρος δεν μπορεί να το προφητέψει, ελπίζω όμως ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις οι οποίες τώρα λαμβάνουν χώρα επαρκούν για αυτό, και ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν μια γέφυρα, η οποία απαιτείται για μια κοινή λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εργάζονται για τον σκοπό αυτό, με αυτήν την φιλοδοξία».

Ο Γερμανός Πρόεδρος υπογράμμισε και στη διάρκεια της επίσκεψης του Προκόπη Παυλόπουλου, ότι «το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα είναι στον ίδιο βαθμό αδιανόητο όσο και το παρελθόν της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα».