Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 -

«Ελεύθερη πτώση» στις τιμές του πετρελαίου - Απώλειες πάνω από 6%Απώλειες άνω του 6% καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου, που αγγίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών, καθώς η αγορά μαύρου χρυσού πέφτει στη δίνη της πτώσης στα διεθνή χρηματιστήρια αλλά και στην εντεινόμενη κρίση στην Ουάσινγκτον.

Στη Wall ο Dow Jones έκανε βουτιά άνω των 600 μονάδων, ενώ ο S&P 500 έκλεισε σε επίπεδα bear market, στον απόηχο του κυβερνητικού λουκέτου και των πληροφοριών περί σκέψεων του Ντόναλντ Τραμπ να απολύσει τον επικεφαλής της Fed, μετά τον νέο γύρο αύξησης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

 

Η πώληση ριψοκίνδυνων assets την Παραμονή των Χριστουγέννων ενέτεινε τη βουτιά σε χαμηλά τριών μηνών του πετρελαίου. Μέχρι στιγμής, το αμερικανικό αργό έχει χάσει σχεδόν 45% από τα υψηλά 52 εβδομάδων που κατέγραφε στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ το μπρεντ έχει απολέσει 42% την ίδια περίοδο.

«Η καθοδική πίεση θα επιμείνει», αναφέρει στο CNBC ο Τζον Κιλντούφ, του ενεργειακού hedge fund Again Capital .

 

To προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Φεβρουαρίου 2019 σημειώνει απώλειες 6,38% ή 2,91 δολ. στα 42,68 δολ/βαρέλι, σε χαμηλό 18 μηνών.