Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Εκτός πραγματικότητας ο Παππάς: "Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα φέρει έκρηξη επενδύσεων"!



Σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου μην μπορώντας να καταλάβει σε τι κατάσταση έχει φτάσει η χώρα.

Διότι το να δηλώνεις ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων», μία τοποθέτηση που έκανε σε εκδήλωση της British American Tobacco για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας, είναι εκτός πραγματικότητας.

Εκτός βέβαια και αν για τους ξένους επενδυτές, με τους οποίους ισχυρίζεται ότι έχει μιλήσει ο κ. Παππάς και όπως τόνισε δεν... βλέπουν την ώρα να έρθουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, δεν ισχύσουν τα φορολογικά μέτρα που ισχύουν για τις ελληνικές εταιρείες και που τις οδηγούν την μία μετά την άλλη στο κλείσιμο και το λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Εκτός και αν γι' αυτούς τους επενδυτές ισχύσουν άλλα οικονομικά δεδομένα και όχι τα capital controls, που έχουν προκαλέσει ασφυξία στις εναπομείνασες ελληνικές επιχειρήσεις...  

Ο υπουργός τόνισε πως είχε την ευκαιρία να δει πολλούς επενδυτές​. «Νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν πολύ σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει» τόνισε ο κ. Παππάς.

Πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενες και σημείωσε:

Εταιρείες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα συμβάλλουν στο να πάει καλύτερα η ελληνική οικονομία.

Σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά σημάδια που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα απ’ ότι πολλοί περίμεναν.

O κ. Παππάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν, φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και να προχωρήσουμε σε ένα αύριο που θα επουλώσει τις πληγές της πολύπλευρης κρίσης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, Τζιανπιέτρο Πατσανέζε, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική αγορά και στη δυναμική της, όσο και στη δυνατότητα της Ελλάδας να λειτουργήσει ως ευρύτερο περιφερειακό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.