Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Εργασίας - Οι κάμερες κατέγραψαν τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στη Σταδίου


Το υπουργείου Εργασίας ήταν ο στόχος των βομβιστών που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν τη 1:30 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη βόμβας επί της Σταδίου και από αυτήν προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια τόσο στο υπουργείο Εργασίας (έως και τον πέμπτο όροφο) που βρίσκεται απέναντι από το σημείο της έκρηξης, όσο και σε άλλα γειτονικά κτίρια.


ypoyrgeio_ergasias_vomva__2_ypoyrgeio_ergasias_vomva__5_ypoyrgeio_ergasias_vomva__4_ypoyrgeio_ergasias_vomva__3_
 
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ακριβώς ήθελαν να επιτύχουν εκείνοι που έβαλαν τον μηχανισμό ακριβώς απέναντι από το κτίριο του υπουργείου. Αυτό που ήθελαν ήταν να «κατευθύνουν» το ωστικό κύμα και η έκρηξη να κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στο υπουργείο Εργασίας.

ypoyrgeio_ergasias_vomva__6_ypoyrgeio_ergasias_vomva__7_ypoyrgeio_ergasias_vomva__8_ypoyrgeio_ergasias_vomva__1_
 
Κλείσιμο

Αξίζει να αναφερθεί ότι της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και αργότερα στο επόμενο τηλεφώνημα είπαν πως η βόμβα βρίσκεται σε υποκατάστημα  τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 σε αυτό το σημείο.


stadioy_ekriksi__2_
 

Το υπουργείο δεν είχε αστυνομικό για φύλαξη, παρά μόνο σεκιούριτι ιδιωτικής εταιρείας. 

 
Μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να «αποκρυπτογραφήσουν» τη συνδεσμολογια του εκρηκτικού μηχανισμού, ωστόσο θα προσπαθήσουν να το κάνουν από τα υπολείμματα που άφησε η έκρηξη. 
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cyv8u5spwj3t)
 

Το δεδομένο είναι πως κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δράστες. Ένα στοιχείο που δείχνει πως ήταν αποφασισμένοι για την πράξη τους καθώς γνώριζαν πως καταγράφονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας. 

Οι Αρχές θα πάρουν το υλικό από τις κάμερες ώστε να δουν πως έφτασαν εκεί οι δράστες, προς τα που διέφυγαν και κυρίως αν θα καταφέρουν να τους ταυτοποιήσουν. 

stadioy_ekriksi__3_
stadioy_ekriksi__1_

Την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

IMG_5985IMG_5984IMG_5983IMG_5982

IMG_5992IMG_5993IMG_5990IMG_5989IMG_5991

 

Πηγή κειμένου: 

protothema