Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εκλογές με πολύ παρασκήνιο σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών



Εκλογές με μεγάλο ενδιαφέρον και σε μία σχεδόν «τοξική» για τον κλάδο ατμόσφαιρα διεξάγονται σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών.

Ογδόντα εισαγγελείς και αντιεισαγγελείς Εφετών της ΑΘήνας καλούνται να επιλέξουν γα δεύτερη φορά το πρόσωπο που θα κρατήσει το τιμόνι της Εισαγγελίας.

Βέβαια οι εκλογές διεξάγονται σε βαρύ κλίμα μετά την έκπτωση του μέχρι πρότινος προϊσταμένου Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος εξελέγη μεν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες στις 17 Σεπτεμβρίου με 39 ψήφους αλλά στη συνέχεια εξέπεσε του αξιώματός του μετά από την κόντρα με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Θάνου και την πειθαρχική έρευνα της τελευταίας για τη νομιμότητα της εκλογής του και την κίνησή του να συγκαλέσει την Ολομέλεια των εισαγγελέων Εφετών με θέμα «Η εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου το Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών».

Στις σημερινές εκλογές πάντως το χρίσμα θα διεκδικήσει εκ νέου ο αντίπαλος του κ. Ντογιάκου στις τελευταίες εκλογές Αντώνης Λιόγας και ο εισαγγελέας Παντελής Στραγάλης, ο οποίος επιχειρεί να συσπειρώσει στις κάλπες τους υποστηρικτές του Ντογιάκου .