Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εκλογές 2019: Όλα έτοιμα στο υπουργείο Εσωτερικών



Αντίστροφη μέτρηση για τις Εκλογές 2019. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για τη λήψη και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης παρακολούθησε προσομοίωση συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη, υπηρεσιακά στελέχη και τους επικεφαλής της Singular Logic.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γενικής δοκιμής ο υπουργός Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθήσαμε μία πρόβα εκλογών: Από την ώρα που ανοίγουν τα εκλογικά τμήματα μέχρι το βράδυ που τα αποτελέσματα φτάνουν στους τηλεοπτικούς δέκτες των τηλεθεατών, των πολιτών. Εκτός από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, εκτός από τους τα στελέχη και τους υπαλλήλους των περιφερειακών ενοτήτων, εκτός από όλους όσοι συμμετέχουν στις εφορευτικές επιτροπές, η οργάνωση της όλης διαδικασίας ανήκει σε έναν μεγάλο αριθμό στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών, περί τους τετρακόσιους. Τα αποτελέσματα συλλέγονται εδώ με πλήρη αξιοπιστία και μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια αυτά διεκπεραιώνονται στην εταιρία Singular Logic, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο συνεργάζεται για 38 ολόκληρα χρόνια για αυτή τη διαδικασία, η οποία με πλήρη έλεγχο και αξιοπιστία που δεν επιτρέπει την παραμικρή αμφιβολία αμφισβήτησης και με μεγάλη ταχύτητα, τα παρουσιάζει, πλέον προς το κοινό και εκεί ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ευχαριστούμε όλους και όλες που συνεργούν και συμμετέχουν στην πληρότητα, την ταχύτητα και την αξιοπιστία μιας μέγιστης στιγμής για την ελληνική κοινωνία και κάθε κοινωνία, αυτή των εκλογών. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ο κ. Πουλάκης από την πλευρά του δήλωσε:

«Για άλλη μία φορά το υπουργείο Εσωτερικών, από την πολιτική του ηγεσία, τον υπουργό τον κ. Ρουπακιώτη, μέχρι όλα τα στελέχη της διοίκησης, του Υπουργείου Εσωτερικών, θα αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τις καλύτερα οργανωμένες εκλογές, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Όταν αυτά τα στελέχη και αυτό το υπουργείο Εσωτερικών πριν από ενάμιση μήνα μπόρεσε να κάνει τις δυσκολότερες εκλογές στην ιστορία του ελληνικού κράτους, είμαστε αισιόδοξοι και για την Κυριακή. Όλα θα πάνε πολύ καλά. Να είστε καλά».